Societat 25/04/2022

Arranca a la UIB un congrés internacional sobre agricultura ecològica

Tractarà temes com la sobirania alimentaria, l'emergència climàtica i la innovació agroecològica

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'agricultura ecològica.

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) ha donat aquest dilluns el sus al Congrés Internacional de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE), un esdeveniment que durarà fins aquest dimecres i que tractarà temes com la sobirania alimentària, l'emergència climàtica i la innovació agroecològica, entre d'altres.

La presidenta de la SEAE, Concepción Fabeiro, ha explicat durant l'acte d'inauguració que l'objectiu d'aquest congrés és reivindicar el paper de l'ecologia com una eina "clarament factible i possible" per afrontar els reptes que suposen la sobirania alimentària i l'emergència climàtica.

Accés global

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha manifestat que no li agradaria "que els productes ecològics es convertissin en una línia gurmet només per a gent amb un cert poder adquisitiu", sinó que és "fonamental" que pugui arribar a tots els ciutadans.

De la Concha també ha indicat que, si bé molts creuen que la sobirania alimentària és que una societat determinada s'alimenti exclusivament del que produeix el seu territori, ella ho entén més com "la presa de decisions sobre el sistema alimentari integral" que fa aquesta societat.

Context d'arxipèlag

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha subratllat que les Balears, pel seu context d'arxipèlag i per la seva ubicació dins la Mediterrània, estan "moltíssim més exposades" a les conseqüències de l'emergència climàtica.

A més, Armengol ha sostingut que, si bé aquesta autonomia "és coneguda internacionalment pel turisme", l'Executiu vol "ser molt més que això". En aquest sentit, ha assenyalat que s'ha d'apostar perquè el sector primari de les Illes sigui un referent. També ha remarcat que el Govern té clar que s'ha de treballar "durament" per diversificar el model econòmic de l'arxipèlag, una feina que "implica aconseguir la sostenibilitat ambiental".

stats