Societat 14/04/2021

Armengol, convençuda que hi haurà temporada turística

La presidenta del Govern planteja arribar al juny amb un 30% o un 40% de la població vacunada

ARA Balears
2 min
Francina Armengol s'ha reunit aquest dilluns amb els representants econòmics d'Alcúdia

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha mostrat convençuda que hi haurà temporada turística enguany i ha plantejat la possibilitat d'allargar-la fins a la tardor o fins a Nadal. "Aquestes illes tenen una potencialitat per tenir temporades molt més llargues", ha destacat. "Estam convençuts que tindrem temporada turística i estam treballant amb el sector perquè sigui segura i com més estable millor", ha afegit Armengol durant una visita a Alcúdia, segons ha informat Europa Press. La presidenta també ha remarcat que "s'està demanant als touroperadors i al sector econòmic compromís per allargar la temporada cap a la tardor i arribar fins a Nadal", ha explicat.

La presidenta ha recordat que el Govern està pactant amb els sectors hotelers plans sobre com reobrir el turisme aquest estiu i com iniciar la temporada. Sobre la vacunació i com afectarà el sector, ha reiterat que el pla de vacunació que marca la Comissió Europea "no s'ha mogut" i que es treballa amb el ritme que es va plantejar en un principi. També ha assegurat que "les incidències" que hi ha hagut amb algunes vacunes es resoldran. La cap de l'Executiu ha lamentat que el retard en les entregues de Janssen "no és una bona notícia", però ha demanat "prudència" fins a conèixer el posicionament del Ministeri de Sanitat. També ha demanat "la confiança de la població" en el sistema de vacunació, que "té tots els controls". Armengol ha assenyalat que aquesta setmana ja es va avisar que hi hauria menys dosis d'AstraZeneca, però que n'han arribat més de Pfizer. A més, ha assegurat que continuarà insistint al govern espanyol perquè arribin més vacunes a les Balears.

D'altra banda, Armengol ha recordat que, durant la visita a les Balears de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, ja es va explicar que el plantejament era arribar al juny amb un 30% o un 40% de la població vacunada a tot Europa. "És important que no només ens vacunem nosaltres, sinó que també ho facin els països emissors", ha afegit. A més, ha considerat que el certificat de viatges permetrà que hi hagi mobilitat, juntament amb altres instruments, com les proves diagnòstiques per detectar el covid-19.

Final de l'estat d'alarma

Pel que fa al control de la situació sanitària, clau per a la reobertura, la cap de l'Executiu ha insistit que les comunitats autònomes han de tenir "tots els seus instruments a l'abast" per prendre decisions quan acabi l'estat d'alarma el 9 de maig. "Volem tenir tots els instruments a l'abast, tant de bo no s'hagin d'utilitzar", ha expressat. Armengol ha matisat que "la idea no és mantenir el toc de queda tot el temps", sinó disposar d'eines que permetin aplicar-lo quan la situació sanitària ho requereixi. "El toc de queda és una mesura que funciona molt bé i de les que més ajuden a controlar", ha indicat.

En aquest sentit, ha recordat que es treballa des de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma i ha demanat esperar que el Consell Interterritorial especifiqui el marc que hi haurà perquè les comunitats puguin aplicar mesures davant el covid-19. "Si nosaltres hem de prendre les decisions directament, necessitam tots els instruments a l'abast", ha conclòs.

stats