Societat 08/07/2021

Armengol insisteix a demanar calma malgrat l'increment de la incidència de covid-19 a les Balears: "La situació hospitalària està controlada"

La presidenta del Govern no veu perillar la temporada turística

ARA Balears
1 min
Armengol durant la visita a les instal·lacions esportives del Mercadal

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha insistit aquest dijous a "transmetre un missatge de tranquil·litat" perquè, malgrat l'augment de casos de covid-19 a les Balears, "la situació hospitalària està controlada". Armengol s'ha traslladat a Menorca per inaugurar la remodelació de la zona esportiva del Mercadal, i també ha fet referència a la recomanació de França de no viatjar a l'estat espanyol. La presidenta ha especificat que es tracta d'una recomanació i no d'una obligació, segons ha informat Europa Press.

Armengol ha remarcat que les Illes tenen més contagis a causa de "la situació de vulnerabilitat dels joves, que no estaven vacunats, i la presència de la variant delta". "És més contagiosa, però no es demostra que hi hagi més letalitat", ha concretat. La cap de l'Executiu també ha subratllat que, si es continua avançant en el ritme de vacunació i la situació sanitària continua controlada, "serà segur continuar rebent turistes amb les condicions de seguretat" que s'hagin establert. Igualment, ha recordat que el control sanitari continua als ports i aeroports de les Balears.

"Els turistes continuaran venint a les Balears perquè coneixen la situació hospitalària i la d'Atenció Primària, que està reforçada", ha dit Armengol, a la vegada que ha comentat que el moment actual "no és comparable amb altres anteriors perquè hi ha molta gent vacunada". "S'ha de canviar l'estratègia i no mirar tant la incidència acumulada, sinó la situació als hospitals", ha afirmat. A part de demanar "màxima responsabilitat" als joves, Armengol ha assegurat que s'ha d'aprendre a "conviure" amb el covid, perquè s'està en un moment diferent de la malaltia.

stats