Societat 02/03/2022

Armengol assegura que al llarg d'aquest any es transferiran les competències de costes al Govern

La presidenta ha assegurat que l'Executiu "està preparat per assumir-les i gestionar-les de manera eficient"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaLa capdavantera del Govern de les Illes, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimecres al Parlament que l'Executiu illenc tindrà les competències de costes el 2022. Ho ha assegurat després d'una pregunta del portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià.

La presidenta ha indicat que la comissió de ponència es reunirà aviat i que "s'està negociant com es rebran les competències d'aquesta matèria". Alhora, però, ha assegurat que el Govern està preparat per "assumir-les i gestionar-les de manera eficient".

Armengol ha explicat que el desenvolupament de l'Estatut és "fonamental" i que la transferència s'ha de negociar perquè es faci en les condicions òptimes. En aquest sentit, la presidenta ha assenyalat que s'estan fent avanços i s'està rebent informació perquè la transferència "sigui una realitat enguany".

Cal recordar que va ser el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, qui va pactar amb l'Estat aquesta transferència de competències a canvi del seu suport als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). Dins aquest acord també s'hi van incloure un milió d'euros per protegir la posidònia de les Illes, 300.000 per fomentar l'ús de la llengua catalana com a eina de cohesió social i un milió d'euros més per gestionar la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

stats