Societat 23/06/2021

ARCA denuncia que el tramvia de Palma afectarà el patrimoni històric i cultural de Ciutat

Reclama que es potencii el transport públic i sostenible

ARA Balears
1 min
Imatge del futur tramvia de Palma

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha presentat al·legacions contra el projecte del tramvia de Palma i ha denunciat que la seva construcció afectarà el patrimoni històric i cultural de Ciutat. A través d'un comunicat, l'associació ha criticat també que el projecte no preveu alternatives per evitar que les obres necessàries afectin Béns d'Interès Cultural.

Tot i que ARCA ha explicat que el projecte encara està en fase d'estudi previ, han aprofitat el comunicat per informar que el trajecte marcat i les obres previstes afectaran elements culturals i històrics, com les fonts de Vila, la de Mestre Pere, la de Baster i la possessió de Son Pax dels Fassaders.

L'associació ha demanat que, en lloc de construir el tramvia, l'Ajuntament de Palma cerqui alternatives per potenciar el transport públic i sostenible. ARCA ha defensat que és millor reforçar les línies dels busos de l'EMT, a més de potenciar l'ús de les bicicletes i millorar i facilitar el transport interurbà. "Una construcció nova sempre serà més cara que potenciar i millorar les que ja tenim", ha sentenciat.

stats