Societat 23/12/2022

Aquests són els canvis en la recollida de residus per als dies festius a Palma

L'Ajuntament ha anunciat modificacions en el servei porta a porta i de contenidors

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Palma ha fet canvis en la recollida selectiva, però en el de trastos.

PalmaEl president d'Emaya, Ramon Perpinyà, ha presentat aquest divendres el dispositiu de neteja especial per a les festes de Nadal, que implica alguns canvis en la recollida porta a porta i en el servei de contenidors alguns dies festius. Així mateix, Perpinyà ha demanat col·laboració a la ciutadania per mantenir la ciutat neta aquest Nadal: "Anar de festa, sortir o fer celebracions a casa no ha de ser sinònim d'embrutar, hem de recordar que hem de deixar sempre els residus dins el contenidor, utilitzar les papereres i mai deixar fems a terra". I ha recordat la importància del "reciclatge, continuar separant el cartró, els envasos, la matèria orgànica i dipositar-los en els seus respectius contenidors".

D'aquesta manera, el servei de recollida de residus queda així:

Recollida de residus Nadal 2022-23
  • Recollida de residus

    Els dies 24 i 31 de desembre s'avançarà l'horari de recollida per deixar els contenidors buits, dia 25 es farà recollida de rebuig i dia 26 matí una recollida especial dels contenidors de paper i cartó. Durant els dies 24-25 i 31-1 es demana a la ciutadania no treure grans quantitats de residus, esperar un dia si és possible i, en qualsevol cas, no deixar els residus al terra si es troben els contenidors saturats.

  • Recollida de trastos

    No hi ha canvis en aquest servei, es recullen el dia assignat a cada barri, inclosos els festius; aquests dies més que mai és important respectar el dia i l'horari de recollida de cada barri.

  • Recollida porta a porta comercial

    Els dies 24 i 31 de desembre no hi ha recollida porta a porta als comerços i empreses del centre i dels polígons.

  • Recollida selectiva mòbil (centre històric)

    Les plataformes de recollida selectiva mòbil quedaran fixes a les seves ubicacions des del dia 24 capvespre fins al migdia de dia 25 i només recolliran vidre i rebuig. A partir de dia 25 horabaixa es recupera el calendari i horari habitual de recollida.

  • Parcs Verds

    Es recorda que els dies 25 de desembre i 1 de gener són els únics dies de tot l'any de tancament dels parcs verds de Son Castelló i Sant Jordi, els altres dies estan oberts en el seu horari habitual (de 8 del matí a 19.45 h).

Neteja dels carrers

Per altra banda, el regidor ha informat que els dies 25 de desembre i 1 de gener, a partir de les 6 del matí, hi haurà un servei especial de neteja, format per 32 persones i 20 vehicles. Durant el matí es destinaran 14 persones i 7 vehicles a la neteja i buidatge de papereres del centre.

Hi haurà també dues màquines pesades per a la neteja de les zones de botellada dels polígons, dues més per a altres zones d'oci (passeig Marítim, Santa Catalina, etc.), dos equips de buidatge de papereres per als principals vials i un equip d'emergència polivalent. Durant l'horabaixa hi haurà un servei de reforç per al buidatge de les papereres del centre i un equip d'emergències disponible.

Pel que fa a la cavalcada dels Reis, dia 5 de gener, prèviament al pas de la cavalcada, es farà la neteja de tot el recorregut. Hi haurà un equip d'acompanyament dels cavalls i una vegada finalitzat l'esdeveniment es farà una neteja mecànica de tota la zona de pas i el buidatge de les papereres.

Prealerta per sequera

Finalment, Perpinyà ha recordat que estam en situació de prealerta per sequera i que hem d'evitar, també durant les festes, consums excessius i innecessaris d'aigua: "No oblidem que des del mes de novembre, atès el dèficit de pluges d'aquesta tardor i l'estat de les reserves d'aigua, estam en prealerta i és la nostra responsabilitat reduir el consum d'aigua".

stats