Societat 05/10/2020

El Govern destina 2,6 milions d'euros a la instal·lació de plaques solars als aparcaments dels hospitals públics

El finançament prové d'un projecte de l'ecotaxa ara cancel·lat que pretenia equipar cobertes i polígons industrials amb fotovoltaiques

Ara Balears
1 min
Hospital de Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns destinar 2,6 milions d'euros a la instal·lació de plaques solars als aparcaments dels hospitals públics de les Balears. L'objectiu de la iniciativa és reduir els efectes econòmics i socials causats per la pandèmia de coronavirus, segons ha informat l'Executiu en un comunicat.

Els 2,6 milions provenen d'un projecte de l'Impost de Turisme Sostenible que ha quedat cancel·lat, i que pretenia equipar cobertes i polígons industrials amb fotovoltaiques i desenvolupar les renovables a zones turístiques.

El Govern ha prioritzat la nova iniciativa perquè suposarà estalviar els costos energètics dels hospitals, que són "grans consumidors d'energia". A més, serà una ajuda més per poder atendre la despesa ocasionada per l'increment de l'activitat sanitària durant la crisi del covid-19.

El projecte permetrà reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i contaminants, aprofitarà el sòl urbanitzat per a la creació d'energies irenovables i la producció d'electricitat estarà més a prop del punt de consum. A més, impulsa un nou àmbit de treball qualificat que fomenta la diversificació del model productiu balear, segons apunta el comunicat.

stats