Els antiautopistes no descarten mobilitzacions massives

La plataforma ha presentat una web i un manifest, al qual s'han adherit més de 300 persones i entitats en poques hores

La Plataforma antiautopista ha presentat aquest dissabte una web i un manifest, el qual és "una darrera crida per aturar l'obra" de l'autopista Llucmajor-Campos, segons ha explicat un dels seus membres, Toni Llompart. El manifest ha aconseguit més de 300 adhesions de persones i entitats en poques hores. En cas que el projecte continuï endavant, des de l'entitat no es descarten "mobilitzacions massives". "Si podem recollir un suport massiu, la mobilització ho serà", ha dit Llompart.

"L'obra ha començat, però a hores d'ara només afecta un polígon de Campos, amb un impacte que no és comparable amb el de l'autopista", ha dit Llompart. "Volem recollir el màxim nombre d'adhesions abans que el projecte sigui irreversible. Hi som a temps", ha afegit.

La web inclou una presentació dels plànols de l'autopista i la possibilitat de veure'n l' impacte sobre l'estat actual del terreny. "Molta gent queda impressionada quan en mostram els plànols". "De fet, estam duent a terme una tasca que hauria d'haver fet l'administració, perquè el projecte no s'ha exposat públicament en cap moment", ha assegurat Llompart, qui defineix aquesta legislatura al Consell Insular de Mallorca com "la de l'ocultisme". "Estan avergonyits. Estam davant el pressupost més alt de la dècada per a una infraestructura amb més de 30 milions d'euros de cost. I ni tan sols ha tingut inauguració oficial".

El programa de MÉS

Segons expliquen des de la plataforma, el programa de MÉS per a aquesta legislatura "deia explícitament que no permetrien autopistes camuflades de desdoblaments". "Poden repetir el mantra que no estan fent una autopista, però aquesta via en té les característiques, com una mitjana de separació, un carril de servei i interseccions a diferent nivell", ha explicat Llompart. "O són ignorants o enganen la gent. Però si MÉS no rectifica, la seva credibilitat està en joc. Com volen administrar el patrimoni moral dels seus quaranta anys de treball?".

Llompart no dubta que, si el projecte continua, el partit ecosobiranista comprovarà "la bel·ligerància de les seves pròpies bases". "No només parlam d'autopista, sinó també de colonització del territori i pressió urbanística. Ja han desfigurat Llucmajor. Ara toca fer-ho amb Campos, ses Salines, Santanyí i Felanitx", hi insisteixen.

Els antiautopistes també fan referència a un acord del Consell de l'any 1998, mitjançant el qual PSOE, PSM i UM es varen comprometre a "no executar cap altra autopista a Mallorca". Les explicacions de MÉS apel·lant als acords de governabilitat tampoc no serveixen a la plataforma. "En els acords es parla de redimensionar a la baixa l'impacte del desdoblament, però passar de 56 a 52 hectàrees (un 7% menys) no ho és", ha afirmat Llompart.

Una passa més

La Plataforma antiautopista ha fet una passa més en les seves mobilitzacions, que no era altra que fer veure a la ciutadania els plànols i les conseqüències del projecte de l'autopista Llucmajor-Campos. "Ho feim sense partidisme polític", ha reconegut Llompart. "Això es pot convertir en una nova gran lluita de l'ecologisme a Mallorca si no rectifiquen a temps. I, a més, seria la primera vegada en la història que es produeix una mobilització contra un govern que no és del Partit Popular", ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF