Societat 20/08/2020

L'STEI i ANPE demanen negociar amb Educació les condicions de la semipresencialitat per al nou curs

Exigeixen una mesa sectorial per arribar a una solució acordada per a la tornada a l'escola

Ara Balears/ E. N.
2 min
L'aula d'una escola de Menorca.

PalmaEl sindicat de docents ANPE ha exigit a la Conselleria d'Educació que convoqui una mesa sectorial per negociar si el curs escolar s'ha de fer en un escenari de semipresencialitat per als alumnes majors de 14 anys, com va anunciar aquest dimecres la Conselleria i s'ha recollit als plans de contingència elaborats pels centres.

Segons ha informat Efe a través d'un comunicat, el sindicat independent explica que el curs presencial proposat per la ministra Isabel Celáa per a grups bombolla de menors de 14 anys i la semipresencialitat per als majors fa que hagin d'habilitar nous espais als centres educatius. Per aquest motiu, l'organització sindical sosté que és "imprescindible" que es negociï amb els centres el lloguer d'aules modulars de manera "immediata" perquè els docents puguin afrontar la nova ràtio amb vista a un nou curs marcat pel coronavirus.

ANPE proposa que s'ampliïn els espais físics, davallin les ràtios a les aules i que s'incrementi el nombre de professors per garantir que es compleixen els criteris sanitaris i educatius marcats per l'Administració. A més, l'entitat també demana negociar les noves condicions sociolaborals que afectarien els centres i els docents en aquest nou curs escolar. En aquest sentit, també s'ha expressat Cosme Orell, president de l'STEI: "Hi ha l'anunci, però no en tenim la lletra petita".

En principi, per a l'STEI la semipresencialitat "implicarà restriccions a les condicions laborals i hem de veure per escrit com queda". A més, Orell ha assegurat que el conseller Martí March es va comprometre que si "això passava [iniciar el curs amb l'escenari B] convocaria la Mesa Sectorial per debatre totes les qüestions, però a hores d'ara no tenim constància d'aquesta convocatòria, i estam molt preocupats".

Si finalment es torna a l'escola en un escenari de semipresencialitat a partir de 3r d'ESO, també s'haurien de concretar –segons Orell– les condicions en què aniran a l'escola els altres cursos. "S'hauran de baixar les ràtios en altres etapes, perquè tenim una llei que limita les reunions familiars a deu persones, i dins una classe en seran 25? No s'entén", defensa el president. Com ja va defensar el juliol, l'STEI reclama més espais i docents per poder mantenir la seguretat sanitària i les condicions educatives. "Pensam que encara és possible arribar a una solució", ha tancat Orell.

stats