Societat 02/09/2021

Andreu Genestra obrirà a Londres Byrd, un restaurant atípic ple d'espectacle

El projecte va començar fa dos anys, però la pandèmia ha fet que no s'hagi pogut posar en marxa fins ara

1 min
Andreu Genestra.

PalmaEl cuiner mallorquí Andreu Genestra obrirà un restaurant més aquesta tardor, però aquesta vegada ho farà a Londres. Amb el nom de Byrd, Genestra durà a la ciutat anglesa la seva filosofia i les tècniques de cuina pròpies de les Illes i les fusionarà amb el gust i els productes propis del país.

Segons ha explicat el cuiner a l'ARA Balears, aquest projecte va començar fa dos anys, però la pandèmia del coronavirus i el Brexit han fet que no s'hagi pogut posar en marxa fins ara. Fa 12 anys Genestra va estar treballant a Londres i el fet que no hi hagués cap restaurant que s'hagués especialitzat bé en el menjar mediterrani el va animar a fer la passa.

El cuiner remarca que gran part de la carta estarà feta amb producte local seu. "Hem d'aprofitar les tècniques pròpies i adaptar la cuina al seu gust utilitzant els seus productes", assegura. Tot i això, ha admès que "hi haurà tocs" en els plats com utilitzar la sobrassada o la gamba vermella.

El concepte, ha explicat, no serà el d'un restaurant tradicional, ja que fusionaran el concepte de les tapes amb els plats formals, però sempre seran per compartir. A més, només es podrà anar a sopar i a la gent que hi vagi se li oferirà música en directe, performança i altres sorpreses per fer que l'experiència sigui única. "L'essència és poder menjar tres, quatre o cinc plats acompanyats de música".

L'objectiu, explica, no és aconseguir més reconeixements, sinó arribar a un públic més ampli i potenciar el seu nom i fer una finestra de Londres cap a Mallorca.

stats