Memòria Històrica
Societat 25/05/2023

Amics de la Casa del Poble lamenta la decisió de la Sala del Tribunal de no protegir el solar del casal

El Consell de Govern havia decidit protegir el solar segons la Llei de Memòria Democràtica 2/2018

ARA Balears
1 min
Les obres que ha començat l'empresa al solar de la Casa del Poble

PalmaL'associació Amics de la Casa del Poble ha lamentat la decisió de la Sala del Tribunal de no protegir el solar de l'antic casal, per considerar que no procedeix l'aplanament sol·licitat per l'advocacia de la CAIB i que l'oposició de l'empresa propietària del solar (Beachhaus Invest S.L.) està "ben argumentada i ha de seguir amb el tràmit".

Segons ha informat aquest dijous l'associació en un comunicat, les informacions que tenien fins al moment eren que el Consell de Govern havia decidit protegir el solar segons la Llei de Memòria Democràtica 2/2018 i inaugurar el catàleg d'Espais de Memòria Històrica i Reconeixements Democràtics. Per aquest motiu, l'associació Amics de la Casa del Poble ha lamentat la decisió i ha assegurat que està desapareixent "una part important de la història i s'està construint una ciutat al servei de l'especulació immobiliària".

Amb tot, l'associació ha demanat una reunió amb Fernando Martínez, secretari d’Estat, per a tractar aquesta qüestió i donar-li via d’urgència, així mateix, estudiaran cercar l’empara de la fiscalia de Drets Humans i Memòria Democràtica dels organismes internacionals.

stats