494 alumnes de les Balears participen en el concurs de creació literària Ficcions

El certamen està enfocat a alumnes d'entre 14 i 18 anys i té com a objectiu impulsar la creació literària i fomentar l'escriptura en català

Un total de 494 alumnes de 30 centres educatius de les Balears participen en l'11a edició del concurs de creació literària Ficcions, enfocat a joves d'entre 14 i 18 anys que cursen segon cicle d'ESO, Batxillerat o cicles formatius. L'IES Sant Agustí d'Eivissa és el centre de les Illes que més alumnes ha inscrit, amb un total de 120.

El concurs 'Ficcions, l'aventura de crear històries', creat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), té l'objectiu principal d'impulsar la creació literària, el treball en equip dels estudiants i fomentar l'escriptura en català.

Ficcions compta amb la participació de 3.800 joves de 305 escoles d'arreu del territori de parla catalana, unes xifres que suposen un rècord absolut en la història del concurs. De manera més concreta, de l'illa de Mallorca hi participen 197 alumnes; de Menorca, 111, i d'Eivissa, un total de 186.

A partir de cinc inicis de novel·la ('Curial e Güelfa', anònim; 'La felicitat d'un pollastre a l'ast', de Marta  Soldado ; 'Les paraules ferides', de Jordi  Sierra  i Fabra; 'La Bruixa', de  Camilla   Läzkberg , i 'Estudi en lila', de Maria Antònia Oliver), els participants han d'escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los al web del concurs seguint el calendari d'entrega. Els alumnes podran participar-hi tant individualment com en grups de fins a tres persones.

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l'educació serà l'encarregat d'escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l'originalitat de les històries.

La segona quinzena del mes d'abril es publicaran els noms dels finalistes, i el mes de maig es farà el lliurament de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

En la darrera edició ja varen participar-hi més de 3.500 estudiants provinents de més de 300 centres. Són xifres que any rere any se superen, un fet que l'organització del concurs agraeix, tant per la participació dels alumnes com per la motivació del professorat.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF