Societat 20/10/2023

Un alumne d'una escola d'Alaró obliga un company a besar-li els peus i li pega coces al cap

La Conselleria d'Educació ha activitat el protocol d'assetjament escolar i el departament d'Inspecció Educativa fa feina en el cas

3 min
WhatsApp Image 2023 10 19 at 13.31.33

PalmaNou cas de bullying entre alumnes de les Balears. El passat dimarts, un alumne de col·legi concertat Nostra Senyora de la Consolació, a Alaró, va ser víctima d’una agressió al mig del carrer (entre la plaça d'es Mercat i el carrer Sant Roc, a pocs metres de l'entrada del centre). A les imatges gravades en vídeo, es veu com l’agressor obliga la víctima a besar-li els peus i, a continuació, li pega coces al cap. Segons explica el denunciant, "no es tracta d'un cas aïllat". Al vídeo, diversos dels joves que apareixen vesteixen l'uniforme de l'escola.

Durant l'agressió, el menor que grava el vídeo també es riu de la víctima i, amb una actitud provocativa, li exigeix que compleixi totes les coses que li diu el seu agressor. Al final del vídeo surt la veu d'una tercera persona que se sent com diu als agressors que ja basta i és el moment en què el menor deixa de gravar. L'atac, però, va ser presenciat per molts altres alumnes del centre, que van observar immòbils l'agressió i l'abús fins que aquesta tercera persona va decidir intervenir-hi.

A més de l'agressió i la gravació, els menors van decidir compartir i fer públic l'atac entre els veïns els municipis amb la intenció de ridiculitzar més la víctima. El vídeo va acabar arribant a la mare del menor agredit, qui va parlar amb el seu fill, que li va explicar que era un comportament que es repetia constantment.

Després de descobrir l'agressió que havia patit el menor i descobrir que no era un cas aïllat, la família del menor ha acudit aquest dijous a la Guàrdia Civil i ha presentat una denúncia davant el cos armat pel cas d'assetjament escolar. Abans de posar la denúncia, els familiars han acudit al centre educatiu on han parlat amb el director del col·legi concertat Nostra Senyora de la Consolació i diversos professors qui els hi han explicat les coses que havien vist al centre i la situació del seu fill.

Per la seva banda, el centre escolar s'ha compromès amb els familiars de la víctima a prendre les accions necessàries i els ha comunicat que l'agressor serà expulsat del centre i que ja han iniciat la inspecció educativa pertinent amb els treballadors de la Conselleria d'Educació del Govern balear.

Inspecció educativa ja ha intervingut

L’ARA Balears ha contactat amb el centre educatiu, que ha informat que aquest mateix dijous l’equip directiu s’ha reunit amb Inspecció Educativa per determinar com actuar. En ser preguntats per quin procediment disciplinari s’aplicarà a l'agressor, no ho han concretat. “Dependrà del que digui Inspecció. O se’ls expulsarà o s’optarà per altres sancions”, ha explicat una portaveu del centre.

La Conselleria d'Educació, per la seva banda, explica que, des d'ahir, "l'inspector de referència ja ho està gestionant. S'ha obert un protocol d'assetjament escolar i també s'ha aplicat el decret 121/2010 de drets i deures dels alumnes, que preveu que si hi ha fets fora dels centres, però amb influència dins, s'ha de posar en marxa el protocol esmentat. Tot això, al marge que hi pugui haver denúncies judicials".

L'Ajuntament d'Alaró ha condemnat l'agressió

Aquest dijous dematí, l'Ajuntament d'Alaró s'ha posat en contacte amb la família de la víctima per mostrar-los la seva condemna de l'agressió i els fets succeïts i ha posat a disposició del menor i dels familiars els serveis municipals que necessitin. Segons ha informat Europa Press, els han oferit l'atenció d'una psicòloga i el batle els ha remarcat la seva ferma condemna.

"Aquest tipus d'actes no caben dins d'una societat com la nostra, i molt menys en un municipi petit", ha assegurat el batle del municipi, Llorenç Perelló. L'edil ha explicat també que en el moment en què van tenir constància dels fets van activar tots els protocols existents. Ara, Perelló ha explicat que el cas està en mas de la Conselleria d'Educació i de la Guàrdia Civil, en qui "confia plenament". A més, el batle ha explicat que està a disposició de tot el que necessiti la Guàrdia Civil per esclarir els fets i que des del Consistori col·laboraran amb el cos armat.

stats