Societat 22/08/2020

Alliberen 235 falzies després de ser ateses pel COFIB

Enguany n'han entrat 694 exemplars al centre de recuperació de fauna, el 80% dels quals eren polls que havien caigut del niu

Ara Balears
1 min
Imatge d'una falzia rebent aliment en el centre de recuperació de fauna.

PalmaEl Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha atès 694 exemplars de falzies durant la campanya d’estiu d’enguany i 235 d'aquests han estat alliberats després d'haver-se recuperat al centre, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat. Entre els mesos de maig i agost és habitual que els polls caiguin del niu i, en conseqüència, els particulars que els troben en donen l’avís al COFIB o els fan arribar a les seves instal·lacions.

D'aquests 694 exemplars, 550 han ingressat al centre per haver caigut del niu abans de saber volar, sigui accidentalment, per la calor o per la competència entre exemplars dins el mateix niu. Aquesta xifra suposa un 80% del total i la resta, un 20%, ha entrat al centre per traumatismes o atacs de depredadors.

Segons expliquen en el comunicat, l’any passat se’n van alliberar prop de 600 exemplars, ja que les temperatures altes del mes de juliol de 2019 van provocar que molts polls es llançassin al terra cercant aire fresc i després no podien emprendre el vol.

Les falzies són aus migratòries que arriben a final de març a les Illes Balears per reproduir-se. A més, és una espècie que fa tota l’activitat biològica volant i només s’atura per criar, a partir del segon any de vida. A l’agost comencen a emprendre el seu viatge al continent africà. Està catalogada en règim de protecció especial en el Catàleg balear d’espècies amenaçades.

stats