Societat 23/07/2019

Alliberen 600 falzies afectades per l'onada de calor

El Centre de Recuperació de Fauna ha tractat les aus fins que han quedat completament recuperades

Ara Balears
1 min
Imatge d'un dels exemplars alliberats aquest dimarts

PalmaEl Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha alliberat aquest dimarts quasi 600 falzies afectades per l'onada de calor. Durant els dies on les temperatures foren més altes el COFIB va atendre més d'un miler d'aus d'aquesta espècie que havien quedat afectades per la calor i, moltes, eren fins i tot a punt de morir. S'han pogut alliberar la majoria dels animals gairebé dues setmanes després, un pic tractats. Al Centre de Recuperació encara hi queden més de 300 falzies que continuen en procés de recuperació.

Les falzies ('Apus apus') són aus insectívores protegides que arriben durant la primavera i l’estiu per criar i passen la resta de l’any al continent africà. Estan molt especialitzades en el vol i es passen la vida a l'aire, només aterren per a la nidificació. Consumeixen una gran quantitat d’insectes voladors, per la qual cosa són uns grans aliats en el control de plagues.

A l'acte en què s'han alliberat les aus hi han acudit el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca. Mir ha agraït "la implicació tant l'ajuda de voluntaris com la feina de les diverses institucions que han col·laborat perquè les 600 falzies hagin tornat enguany al seu hàbitat natural" i ha volgut remarcar també que la col·laboració de les policies locals i clíniques veterinàries "ha estat essencial per centralitzar els punts de recollida i oferir als ciutadans una solució ràpida a la troballa d’aquests ocells".

stats