Meteorologia
Societat 17/01/2023

El fort vent provoca 201 incidents durant la matinada a les Balears

S'esperen ratxes que superaran els 90 km/h

ARA Balears
2 min
Fort vent a les Balears

PalmaEl fort vent ha deixat 170 incidències a les Balears fins a les 15 hores, segons ha informat el Servei d'Emergències 112. La majoria d'incidents han estat per caiguda d'arbres (45) i despreniment de tendals i altres elements (105). A Mallorca s'han produït 189 incidents relacionats amb el vent (121 a Palma i 25 a Manacor), 8 a Eivissa, 3 a Menorca i 1 a Formentera.

Tot el territori balear té aquest dimarts avisos meteorològics de nivell taronja (risc important) per vents de fins a 90 quilòmetres per hora. L'Ajuntament de Palma ha tancat l'accés per als vianants al passeig de Sagrera i recomana evitar el pas per zones amb arbratge i palmeres de grans dimensions, especialment a l'avinguda de Gabriel Roca, el carrer de Dalt Murada, el passeig de Mallorca, la primera línia de Platja de Palma, les Rambles, el Born, la Porta de Santa Catalina, la Feixina i el bosc de Bellver, a més del passeig de Sagrera.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta taronja a les Illes Balears per les fortes ratxes de vent que es preveuen durant la jornada d'aquest dimarts. Segons han detallat, el vent podria superar els 90 km/h en molts punts de la Comunitat Autònoma i en alguns indrets podrien arribar fins als 100 km/h.

Davant aquesta situació i la previsió meteorològica per a aquest dimarts i els pròxims dies, els Serveis d'Emergències demanen i recomanen precaució i evitar tots els desplaçaments possibles.

Tancats el Port de Formentera i Son Moix

L'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB) ha decidit tancat el port de la Savina (Formentera) per les fortes ratxes de vent i les ones, que fan molt perillosa la navegació per la zona de les Pitiüses. Aquest tancament suposa la cancel·lació de totes les connexions entre Eivissa i Formentera.

A més, tant Palma com Eivissa han tancat els seus ports comercials, decisió que no afecta el trànsit de passatgers, però que ha provocat cert caos i ha obligat a la reorganització de la planificació marítima i d'amarraments.

Per la seva banda, L'Institut Municipal de l'Esport (IME) també ha decidit tancar provisionalment el Palau Municipal d'Esports de Son Moix per motius de seguretat, després de detectar un desperfecte en la coberta provocat per les fortes ratxes de vent. Segons ha informat Cort, els bombers han actuat en la zona afectada i han assegurat els elements per a evitar despreniments.

stats