Societat 30/06/2021

Alaior destina 254.000 euros en ajudes a comerços i petites empreses

Les subvencions seran de 1.500 euros per centre de treball o establiment

Iván Martín
1 min
Una de les comerciants amb el batle José Luis Benejam en una imatge d'arxiu.

AlaiorL'Ajuntament d'Alaior ha obert una nova línia d'ajudes per a pime i treballadors autònoms per un import de 254.000 euros, amb l'objectiu de reduir els efectes econòmics de la pandèmia del covid-19. Del total pressupostat per a repartir les subvencions, 100.000 euros els aporta el consistori, 71.000 euros el Govern balear, mentre que el Consell de Menorca invertirà 82.000 euros. Les ajudes seran de 1.500 euros per centre de treball o establiment. En cas que el mateix beneficiari disposi de més d'un negoci podrà demanar un ajut per a un màxim de dos establiments.

El batle d'Alaior, José Luis Benejam, ha destacat la iniciativa que permetrà les empreses locals ingressar una aportació que contribuirà lleugerament a minimitzar els costos: "Volem continuar protegint i donant suport al teixit productiu, social i empresarial del municipi aportant recursos per a contribuir a facilitar el compliment de les seves obligacions empresarials, el manteniment de l'activitat i l'ocupació i impulsar així la seva reactivació". Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Cristóbal Marqués, ha destacat l'esforç de l'administració: "Hem afegit les empreses de fabricació de calçat, confecció de tota classe de peces de vestir i complements, comerç al detall de tota mena d'art, òptics, optometristes, podòlegs, acupuntors, naturòpates i serveis d'emmarcació".

Són subvencionables les quotes de lloguer, préstecs, les compres a proveïdors, els subministraments d'aigua, d'electricitat, de gas i combustibles, comunicacions (telèfon, correu, missatgeria, connexió a Internet), taxes municipals i retribucions salarials, entre d'altres.

stats