Societat 09/11/2023

L'Ajuntament de Pollença aprova la gratuïtat del servei d'escolarització bàsica del primer cicle d'Infantil

El conveni té una vigència de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se quatre més, i un cost total de 1.026 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Un infant en una escoleta.

PalmaEl ple extraordinari a l'Ajuntament de Pollença va aprovar aquest dimecres, per unanimitat de tots els grups municipals, la gratuïtat del servei d'escolarització bàsica del primer cicle d'Educació Infantil, de 0 a 3 anys, a través del conveni específic de col·laboració entre el Govern i el Consistori. L'acord té una vigència de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se quatre anys més, i un cost total de 1.026 milions d'euros.

En una nota de premsa, l'Ajuntament ha recordat que és titular del centre de primer cicle d'Educació Infantil CEI La Gola, i que, per aquest motiu, com a antecedent, el 19 de maig de 2021 ja es va subscriure aquest conveni de col·laboració per millorar l'oferta de places del primer cicle d'Educació Infantil. D'aquesta manera, el centre es va integrar a la xarxa d'escoles infantils públiques de les Balears. L'any següent, el 17 de desembre del 2022, es va subscriure un nou conveni de col·laboració entre les dues institucions per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'Educació Infantil (2-3 anys) als centres adherits a aquesta xarxa.

En el cas actual, per poder establir la gratuïtat del servei d'escolarització bàsica del primer cicle, l'Ajuntament va sol·licitar a la Conselleria d'Educació i Universitats la subscripció d'un nou conveni, que, a més, té com a objectiu finançar la prestació del servei d'escolarització bàsica dels alumnes matriculats al primer cicle d'Educació Infantil als centres de la xarxa pública a partir del setembre.

stats