Societat 13/12/2021

L'Ajuntament de Palma tanca l'any amb 4.000 arbres plantats

La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat ha assegurat que el 2021 només se n'han tallat quatre per evitar que caiguin i fereixin persones

2 min
Voluntaris plantant al Bosc de Bellver

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu acabar l'any havent plantat 4.000 arbres al municipi, segons ha explicat aquest dilluns la regidora tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor. 2.000 exemplars ja han estat plantats a diversos carrers i places de Ciutat; 500 als parcs i les zones verdes del districte de Llevant i 500 més als de Ponent. Un altre miler d'arbres se sembraran abans d'acabar l'any per compensar els 733 pins del bosc de Bellver morts per una plaga.

La regidora ha assegurat que enguany només se n'han tallat quatre per risc que caiguessin i poguessin ferir els vianants. També n'hi ha uns altres que es preveu tallar perquè les arrels han desfigurat el paviment i perquè l'alçada de les branques és massa baixa i dificulten el pas dels invidents. En aquests casos, si s'opta per eliminar l'arbre, és perquè no hi ha cap altra alternativa.

D'altra banda, Pastor ha comentat que preveuen ampliar el catàleg d'arbres d'interès local, però no ha dit quan s'hi inclouran perquè encara ho estan estudiant. Aquesta categoria dota d'una especial protecció els exemplars. Cal recordar que l'Ajuntament de Palma s'ha compromès a plantar 10.000 arbres aquesta legislatura per combatre el canvi climàtic.

L'edil ha fet les declaracions amb motiu de la constitució de la Mesa de l'Arbre, un nou òrgan per informar sobre les actuacions que l'equip de govern fa comptes fer en matèria de plantació d'arbres. Amb la seva creació pretenen evitar polèmica entorn de la gestió que es fa dels arbres a la ciutat, que de vegades ha suscitat crítiques veïnals.

A la mesa hi participaran representants dels partits polítics del Pacte i de l'oposició, però també el GOB, el col·lectiu Palma Verda, l'Associació Balear de l'Arbre, ARCA, la UIB, el Col·legi d'Obres Públiques, el Col·legi d'Enginyers Agrònoms, la Federació d'Associacions de Veïns i la Federació de Veïns de la Ciutat de Palma.

stats