Societat 03/11/2020

L'Ajuntament de Palma demana 54 milions a Europa per fer 300 HPO a la Soledat i Nou Llevant

Cort també reclama tres milions per millorar els habitatges públics i privats del Camp Redó

K. O.
2 min
L'enllumenat de Nou Llevant serà renovat després de l'estiu

PalmaL'Ajuntament de Palma espera que la construcció de 300 Habitatges de Protecció Oficial (HPO) als barris de la Soledat i Nou Llevant es pugui posar en marxa amb els doblers dels fons europeus de recuperació. La inversió necessària per fer aquests pisos és de 54 milions d'euros, com ha detallat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, aquest dimarts en una roda de premsa.

Cal tenir present que els 54 milions formen part dels 77 milions necessaris per posar en marxa la reconversió del Nou Llevant en un districte d'innovació, com ja va anunciar el batle de Palma, José Hila, durant el debat de l'estat de la ciutat.

Cort també ha reclamat tres milions per millorar els habitatges públics i privats del Camp Redó. L'objectiu és regenerar l'urbanisme del barri, reactivar-ne l'economia i "dignificar-ne" els punts més degradats. El Consistori també vol donar continuïtat a l'eix cívic del carrer de Blanquerna, de manera que el carrer de Cotlliure sigui per als vianants. L'actuació consistiria a llevar espai als cotxes entre la plaça de París i el carrer del Bisbe Nadal. Model de Ciutat disposa dels plecs administratius i tècnics per licitar l'encàrrec de la redacció del projecte d'execució i direcció de les obres. El pressupost necessari és d'1,2 milions.

L'altre gran projecte que la Regidoria de Model de Ciutat espera posar en marxa amb fons europeus és la recuperació del Velòdrom del Tirador, amb una inversió prevista de 2,2 milions d'euros. L'ampliació de la Falca Verda consistiria en la continuació del parc de la Riera amb la recuperació del Tirador i la creació d'un bulevard a la zona del torrent.

El finançament europeu necessari per fer aquests projectes pot arribar d'un paquet financer conegut com a Next Generation, que pretén repartir fons de recuperació entre els estats membres de la Unió Europea. La partida és de 750.000 milions d'euros, 140.000 dels quals seran per a Espanya. L'Ajuntament de Palma ha presentat al Govern vuit projectes per un import de 350 milions d'euros perquè es puguin finançar amb aquests fons europeus.

stats