Societat 06/03/2021

L'Ajuntament de Palma plantarà enguany 2.000 arbres als carrers i places

Les darreres setmanes s'han sembrat 120 exemplars en diversos barris de la ciutat, segons Cort

ARA Balears
1 min
Operaris de l'Ajuntament de Palma plantant un arbre al barri de Santa Catalina.

L'Ajuntament de Palma ha donat aquest dissabte el sus per plantar enguany 2.000 arbres als carrers i places de Ciutat, segons ha anunciat l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat en un comunicat. El batle, José Hila, ha presidit un acte al barri de Santa Catalina, on s'ha plantat el primer exemplar: "Més arbres significa minvar la petjada de carboni", ha dit.

Les sembres d'arbres es faran el març, continuaran a l'abril i es reprendran a la tardor. Les darreres setmanes s'han sembrat a Palma 120 arbres en diversos barris de la ciutat, i ja s'ha planificat plantar-ne 1.319 fins la primera quinzena d'abril. La mesura es fa per assolir l'objectiu de sembrar 10.000 arbres per lluitar contra el canvi climàtic a la capital balear.

La iniciativa es reforçarà d'aquí a uns mesos, quan entrin en vigor els nous contractes de manteniment de les zones verdes de Ponent i Llevant, que serviran per intensificar les sembres a les zones verdes i els parcs de Palma.

Cal recordar, però, que el desembre de l'any passat l'Ajuntament de Palma només havia sembrat 1.390 arbres dels 10.000 que s'ha compromès a plantar al llarg d'aquesta legislatura.

stats