Societat 03/12/2020

L'Ajuntament de Palma només ha sembrat 1.400 arbres dels 10.000 que vol plantar aquesta legislatura

El febrer del 2021 entrarà en vigor el contracte de manteniment de les zones verdes del municipi que impulsarà les sembres, segons Cort

Ara Balears
2 min
Voluntaris plantant al Bosc de Bellver

PalmaL'Ajuntament de Palma només ha sembrat 1.390 arbres dels 10.000 que s'ha compromès a plantar al llarg d'aquesta legislatura. 990 es plantaren entre l'octubre del 2019 i el febrer d'enguany, mentre que 400 s'han sembrat aquesta tardor. Està prevista la sembra de 60 arbres més per part d'alumnes de l'IES Josep Sureda i Blanes. L'entrada en vigor del contracte de manteniment de les zones verdes del municipi el febrer de l'any que ve impulsarà les sembres, segons apunten fonts de l'àrea de Medi Ambient de Cort.

El Consistori palmesà, la Conselleria de Medi Ambient i la Creu Roja col·laboren en un programa per compensar les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant la reforestació d'espais i entorns naturals, segons ha explicat aquest dijous Cort en un comunicat. Al llarg d'11 jornades, el voluntariat de la Creu Roja s'encarregarà, amb el suport de l'Ibanat i l'Ajuntament de Palma de sembrar més de 400 arbres i arbustos al bosc de Bellver, on s'estan plantant espècies autòctones com ara pins i oliveres, però també estepa negra i aladern.

A través del programa s'està restaurant la vegetació de les voreres del camí perimetral de Bellver més proper a Gènova i s'està incrementant la biodiversitat vegetal. També s'estan creant zones d'arbust aromàtiques sota les línies elèctriques per millorar l'alimentació d'insectes pol·linitzadors i s'està distribuint sobre el terreny matèria orgànica triturada per millorar la composició del sòl, disminuir la pèrdua d'humitat i evitar l'erosió.

Les plantacions d'arbres permetran avançar en el pla Palma Verda 2030 per adaptar la política ambiental del municipi als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El pla preveu potenciar la connectivitat entre parcs, jardins i espais naturals, com ara el torrent dels Jueus, el torrent Gros, el pla de Sant Jordi, el bosc de Bellver, na Burgesa, Son Vida i Son Quint a través de corredors verds.

stats