Societat 08/09/2020

L'Ajuntament de Palma desallotja i comença a esbucar les cases pilot fins ara ocupades de Son Güells

El cost de la intervenció és de 15.000 euros i l'actuació pretén solucionar els "problemes de convivència" a la zona

K. O.
1 min
Una excavadora esbucant els pisos pilot de Son Güells  fins ara ocupats.

PalmaLa Policia Local de Palma ha desallotjat i ha començat a esbucar aquest dimarts les quatre cases pilot de la urbanització de Son Güells, a prop de l'Estadi Balear, i que fins ara estaven ocupades, segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat. Amb l'objectiu que no es tornin a habitar i solucionar els "problemes de convivència", Cort ha iniciat l'esbucament de les edificacions i preveu acabar el procés divendres. El cost de la intervenció és de 15.000 euros.

Tècnics de la Regidoria de Serveis Socials de Cort varen informar els ocupes abans de l'actuació d'aquest dimarts, però aquests no varen traslladar cap demanda al Consistori. El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha concretat que els afectats no varen sol·licitar cap alternativa d'habitatge municipal perquè tenen un lloc on anar. A més, ha afirmat que el desallotjament s'ha pogut fer sense cap incident.

Una excavadora esbucant els pisos pilot de Son Güells fins ara ocupats.

La intervenció, prevista des de juny per Cort, cerca solucionar definitivament els problemes de "convivència" que els veïns havien denunciat a la zona, com ha explicat l'Ajuntament. Jarabo ha afegit que havien rebut denúncies per part dels veïns per renou i molèsties.

Les cases pilot varen ser ocupades per primera vegada el 2015, però fins al 2017 l'Ajuntament no les va desallotjar i tapiar. Després, però, varen tornar a ser ocupades i es va iniciar un nou procés de desallotjament, segons recorda Cort en el comunicat. Aquesta operació és una actuació conjunta entre els departaments municipals de Govern Interior, Infraestructures i Seguretat Ciutadana.

stats