Societat 08/06/2020

L'Ajuntament de Manacor presenta una guia de recursos per a l'atenció de les víctimes de violència masclista

L'objectiu principal és "agilitar, optimitzar recursos i avançar-nos a problemàtiques conegudes", segons la Regidoria de Serveis Socials

Ara Balears
1 min
L'Ajuntament de Manacor incorporarà vuit treballadors nous per reforçar Serveis Socials

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha presentat aquest dilluns la guia de recursos per a l'atenció de les víctimes de violència masclista que cerca "agilitar, optimitzar recursos i avançar-nos a problemàtiques conegudes", segons ha explicat la Regidoria de Serveis Socials, Carme Gomila. També pretén ser una eina perquè els professionals puguin oferir un millor servei, com ha explicat el Consistori en un comunicat.

La guia és un resum dels recursos que han anat sorgint a les comissions municipals de coordinació sobre violència masclista. Es tracta d'un conjunt de dades que descriuen els recursos i els fan més accessibles perquè els professionals puguin tenir una imatge completa dels processos que es poden seguir per pal·liar aquesta xacra.

La corporació municipal també ha explicat que la guia està dividida en cinc línies d'intervenció: emergències, denúncies i protecció; atenció social i psicològica; promoció i inserció social; acollida i habitatge i assistència jurídica.

A conseqüència del coronavirus, i especialment durant el confinament, l'Ajuntament de Manacor ha hagut de replantejar les iniciatives sobre violència masclista tenint en compte que va baixar la demanda del servei d'atenció per la incertesa generada i la por de la reclusió amb l'agressor.

stats