Societat 12/11/2023

L'Ajuntament de Manacor proposa la creació de la Gerència Municipal d'Urbanisme per fer front als reptes en aquesta matèria

Un dels principals objectius és descongestionar el retard en la concessió de llicències d'obra

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Manacor./ ARXIU

PalmaEl departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor ha anunciat que prepara una nova estructura amb l'objectiu de fer front a les necessitats i reptes que planteja l'urbanisme al municipi, a més de descongestionar "un departament amb una problemàtica històrica de retard en la concessió de llicències d'obra. En aquest sentit, el batle de Manacor, Miquel Oliver, proposarà aquest dilluns al ple municipal la creació de la Gerència Municipal d'Urbanisme com a òrgan col·legiat i de gestió per millorar el desenvolupament de les competències urbanístiques.

Oliver ha assegurat que un òrgan com aquest és "l'opció més sòlida" per incrementar l'eficiència d'un departament "amb molts reptes damunt la taula", com són, ha assenyalat, l'aplicació i l'execució del Pla General, i fer front a l'augment d'habitants, ja que el municipi s'acosta als 50.000.

D'aquesta manera, la Gerència d'Urbanisme tindrà com a finalitat l'estudi, assessorament i elaboració del planejament urbanístic i el desenvolupament i execució de les competències urbanístiques que se li assignin o deleguin. Estarà estructurada pel Consell de Gerència, amb els serveis administratius i tècnics adequats per a la planificació i execució del model territorial adoptat per l'Ajuntament. Qui presidirà el Consell serà el batle del municipi, el vicepresident, el regidor titular de l'àrea de govern d'Urbanisme i, en el cas que no existeixi, un dels tinents de batle de la Corporació designat pel president. Els vocals d'obligat nomenament seran designats pel batle, un per a cada grup polític municipal amb representació en el ple, d'entre els seus membres, a proposta dels seus respectius portaveus.

A més, el càrrec de gerent, que serà nomenat i destituït per acord del batle, haurà de ser exercit per un funcionari de carrera o laboral de les administracions públiques o un professional del sector privat, titulats superiors en ambdós casos, i amb més de cinc anys d'exercici professional en el segon.

stats