Assetjament
Societat 01/12/2023

Ajornat el judici a Miquel Roldán, per presumpte assetjament, per manca d'acord

La Fiscalia demana un any de presó i 600 euros d'indemnització per a ell

ARA Balears
1 min
El cantant Miquel Roldán, a judici

PalmaEl judici contra el cantant Miquel Roldán per un presumpte cas d'assetjament a un alumne es farà el pròxim 2 d'abril de 2024. El judici s'ha ajornat per no haver-se arribat a cap acord entre les parts. El Ministeri Públic demana per a ell un any de presó. Segons l'escrit del fiscal, Roldán hauria estat professor de la víctima menor d'edat en el moment dels fets. L'any 2020 començaren a jugar plegats a pàdel i a final de 2021, la víctima deixà de relacionar-se amb ell perquè no se sentia còmode per la diferència d'edat i el tracte de Roldán cap a ell.

Fiscalia sosté que l'acusat no va respectar aquesta decisió i de manera persistent va intentar posar-se en contacte amb el menor, enviant-li missatges per xarxes socials i personant-se en tornejos de pàdel on jugava. Igualment, va intentar concertar partits amb ell a través d'una aplicació i, una vegada bloquejat pel menor de totes les aplicacions, Roldán va arribar a personar-se a casa del pare de la víctima per obtenir explicacions pel cessament de la relació. També un dia va arribar a personar-se en el seu institut, cosa que generà en el menor "angoixa i sotsobre".

El 17 de desembre de 2021, el jutjat d'Instrucció n. 11 de Palma va dictar acta prohibint a l'encausat aproximar-se o comunicar-se amb el menor. Per tot, la Fiscalia demana per al cantant la pena d'un any de presó i interessa que se li imposi la prohibició d'acostar-se al menor a una distància mínima de 300 metres durant dos anys. Així mateix, haurà d'indemnitzar la víctima amb la quantitat de 600 euros pels perjudicis morals ocasionats.

stats