Societat 19/10/2021

Agricultura confirma que hi ha dos focus de llengua blava a Eivissa

També hi ha dues sospites pendents de confirmació, totes en ramat oví

ARA Balears
1 min
Ovelles menjant en un camp d'Eivissa.

PalmaLa Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural ha confirmat que hi ha dos focus de llengua blava a Eivissa. Tot i això, aquesta xifra podria augmentar, ja que també s'està a l'espera que el Laboratori Oficial d’Algete confirmi els resultats de dos casos sospitosos, segons han informat en un comunicat.

Els animals afectats en tots els casos són exemplars d’oví de finques que estan ubicades als municipis de Sant Antoni, Sant Joan de Labritja i Santa Eulària des Riu. En els dos casos confirmats, les explotacions pertanyen a associacions de defensa sanitària del ramat oví d’Eivissa i quan es varen comunicar les sospites els animals encara no havien estat vaccinats contra la llengua blava. En els altres dos casos, que encara estan pendents de confirmació, només una de les explotacions havia estat vacunada.

Segons l’estudi de seroneutralització encarregat per la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, al Laboratori Oficial d’Algete, el nivell d’eficàcia del vaccí és d’entre un 80% i un 90%. La Direcció General d’Agricultura ha recordat la importància de controlar els reservoris no vaccinats i de fer la desinsectació a les explotacions per controlar el mosquit.

stats