Societat 26/06/2021

Agricultura confirma un cas positiu de llengua blava a Mallorca

La Conselleria recollirà mostres de diverses explotacions agràries durant el cap de setmana que corroboraran l’existència o no d’un brot

ARA Balears
1 min
Vaques dins d'un vaqueria.

PalmaLa Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha confirmat un cas positiu de llengua blava a l’illa de Mallorca. Les mostres de l’animal que ha donat positiu són d’un exemplar de vacum de carn, procedent d’una explotació ramadera de Pollença, i durant aquest cap de setmana es recolliran mostres de diverses explotacions agràries per corroborar si hi ha un brot o no.

Per això, la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, treballa en els protocols en previsió de la declaració d’un possible brot. A més, com a mesura preventiva, ha suspès les guies de transport d’animals a vida, tot i que es permeten les guies de transport a sacrifici. 

La llengua blava és una malaltia viral infecciosa no contagiosa que afecta els remugants domèstics i salvatges, provocada per un arbovirus que es transmet, únicament, mitjançant la picada de moscards del gènere Culicoides infectats. Aquesta malaltia no representa cap risc per als consumidors, ni tan sols pel que fa a la carn i a la llet d’animals infectats. Actualment existeix una vacuna per prevenir-la, que, en cas que sigui necessari, el Govern utilitzarà.

stats