Societat 07/09/2021

Agents de la Guàrdia Civil del Mercadal ajuden a donar a llum un nadó en un cotxe patrulla

La nina, de set mesos, va néixer minuts abans d'arribar a l'hospital Mateu Orfila de Maó

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil.

MAÓUna ronda de vigilància per la urbanització de Ses Salines del Mercadal acabà anit amb un part accelerat, però amb desenllaç feliç. Tot començà quan una parella d'agents de la Guàrdia Civil duia a terme tasques rutinàries de control per la zona. De sobte, a les 20 h van detectar cert moviment a la porta d'un conegut restaurant (Ca na Marga). Es tractava d'una dona, acompanyada pel seu marit, que acabava de trencar aigües.

Els agents van comprovar que les contraccions de la futura mare, de nacionalitat britànica, eren reiterades i intenses, motiu pel qual es decidí traslladar-la a l'hospital Mateu Orfila de Maó. El trajecte entre Ses Salines i l'hospital de referència a l'illa, d'uns 26 quilòmetres, consistí en un agent conduint el cotxe patrulla de la Guàrdia Civil, mentre que a la part de darrere del vehicle es varen col·locar la dona, el marit i l'altre agent.

Minuts abans d'arribar al Mateu Orfila, la dona es va posar de part i, entre el pare i el Guàrdia Civil van aconseguir dur al món una nina de set mesos de gestació.

stats