Societat 25/02/2020

La patronal d'agències de viatges calcula que com a màxim se suspendran un 25% dels viatges a l'estranger

El president de l'entitat, Xisco Mulet, ha assegurat que han rebut moltes consultes però les anul·lacions són "casos aïllats"

Ara Balears
1 min
Els illencs són dels ciutadans que menys viatgen de l'Estat. / ARA BALEARS

PalmaL'alarma de l'arribada del coronavirus a Europa i el nombre de contagiats a Itàlia ha provocat dubtes i tensions entre els residents de les Illes que han de viatjar a l'estranger. Segons ha explicat Xisco Mulet, president de l'Agrupació Empresarial de les Agències de Viatges de Balears, "duim dos dies de pànic, hem rebut moltíssimes consultes, però les cancel·lacions són, per ara, casos aïllats". Tot i que "encara és prest i no tenim dades concretes", Mulet ha assegurat a l'ARA Balears que "com a molt es cancel·larà un 25% dels viatges a l'estranger".

El president de l'Aviba també ha explicat que les cancel·lacions i la majoria de consultes són de viatges d'estudis que havien d'anar a Itàlia i intercanvis entre centres educatius de les Illes i italians.

Mulet ha criticat amb duresa "l'alarmisme que s'està creant des d'alguns sectors". "Si feim cas del que llegim i no escoltem el que diu el Ministeri de Salut arribarà que no sortirem de casa".

Mulet espera que "sigui només un fet puntual i que es normalitzi la situació", i ha assegurat que "els països van prenent mesures". El president de l'Agrupació Empresarial de les Agències de Viatges de Balears ha reconegut que el coronavirus "afectarà, sens dubte, el sector turístic", però ha remarcat que "esperem que es vagi calmant i tot pugui tornar a la normalitat".

"El que recomanam és consultar les recomanacions sanitàries del Ministeri d'Afers Exteriors perquè actualment és més fàcil contagiar-se d'algun virus en un país africà que a Itàlia", ha sentenciat Mulet.

stats