Societat 10/10/2021

L'Àfrica concentra el 60% de l'ajuda humanitària del Govern en postemergència

Els darrers cinc anys, s'ha duplicat l'aportació econòmica a aquesta mena d'accions: s'ha passat de 250.000 euros anuals a mig milió

ARA Balears
2 min
Desplaçats interns a Dikwa, Nigèria.

PalmaNíger, el Iemen, Nigèria, la República Democràtica del Congo, Mali i Moçambic. És en projectes d'aquests països de l'Àfrica que el Govern ofereix el seu suport. De fet, l'Àfrica concentra el 60% de l'ajuda del Govern en acció humanitària en postemergència, segons dades de la Conselleria d'Assumptes Socials i Cooperació recollides per Europa Press.

Els darrers cinc anys, s'ha duplicat l'aportació econòmica a aquesta mena d'accions, ja que s'ha passat de 250.000 euros anuals a mig milió. Aquests doblers s'aporten a aquests països mitjançant subvencions a ONG i organismes oficials com Acnur, entre altres.

A Níger s'han impulsat actuacions per garantir l'alimentació de menors i el benestar de les seves famílies en assentaments a Diffa; al Iemen, a través d'Acnur, s'han atès necessitats de protecció en zones de residència de desplaçats interns i refugiats; a Nigèria, a través d'Unicef, s'ha promogut atenció a casos de violència sexual i de gènere, i s'hi han generat espais per a aprenentatge i socialització.

Al Congo, a través d'Apotecaris Solidaris, s'han articulat actuacions per a estructures de salut a Beni; a Mali, de la mà de Pa i Mel, es dona suport a persones desplaçades de Djombolo-Kanda aportant productes alimentaris, d'higiene i material escolar.

Finalment, a Moçambic, mitjançant Càritas Mallorca, es treballa en la construcció de cases i latrines per a la població desplaçada a Mecufi; i a Etiòpia, Llevant en Marxa distribueix aliments terapèutics i medicaments per a menors de cinc anys desnodrits a l'hospital de Sashmene, entre altres actuacions.

Guatemala, Palestina i el Líban

D'altra banda, fora de l'Àfrica, el Govern balear fa costat a actuacions a Guatemala, amb la rehabilitació d'habitatges i escoles afectats per tempestes tropicals; a Palestina, oferint seguretat alimentària per als refugiats de la Franja de Gaza; i al Líban, amb serveis mèdics i socials per a les comunitats de refugiats palestins a Beirut i l'àrea metropolitana.

Al marge d'aquestes iniciatives, Cooperació destina 200.000 euros a un projecte d'ajuda a refugiats sahrauís i fa una aportació de 50.000 euros a través de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

stats