Societat 01/10/2020

Afers Socials enderrocarà part de l'edifici d'oficines del Pinaret per evitar fugides de menors

Una auditoria de seguretat va recomanar l'any 2017 que la construcció es tomàs completament

Maria Llull
1 min
La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, aquest dijous en el Parlament

PalmaLa consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha anunciat aquest dijous que el seu departament enderrocarà part de l'edifici d'oficines del Pinaret amb l'objectiu de minimitzar les fugides dels menors que estan internats al centre. En diverses ocasions, els interns han usat aquesta construcció, que es va fer durant la legislatura de José Ramón Bauzá, com a passarel·la per arribar al carrer i fugir.

Santiago també ha explicat que l'any 2017 es va fer "una auditoria de seguretat" –aquell any hi va haver set fugides– i que la recomanació va ser tomar l'edifici, el qual havia tingut un cost de 175.000 euros. "Ens hem resistit a tomar l'edifici, perquè estava fet amb doblers públics, però ara n'enderrocarem la meitat, no tot", ha comentat. L'objectiu és tornar al perímetre de seguretat d'abans d'aquesta construcció i que hi hagi "un efecte dissuasori".

Fins ara, les solucions havien estat la instal·lació de "reixes per evitar que els menors pugin al terrat", ha dit la consellera, i que hi hagués un vigilant de seguretat "sempre que hi ha activitat al pati per impedir-ne la fugida". Santiago també ha especificat que el centre ha augmentat el nombre de càmeres de seguretat de 16 a 63 i que les hores de guàrdies de seguretat han passat de 47.328 l'any 2015 a 81.062 enguany.

stats