Societat 12/03/2019

L'aeroport de Menorca acollirà a final de mes una prova pilot de reconeixement facial

Els usuaris s'hi sotmetran de manera voluntària i la implantació de la iniciativa en els aeroports d'Aena depèn del seu resultat

Ivan Martín
1 min
Les instal·lacions menorquines d'Aena experimentaran el procés d'accés i identificació dels usuaris de cara el futur.

MaóL'aeroport de Menorca experimentarà a final de mes una prova pilot sobre el sistema biomètric de reconeixement facial. Així ho confirmà ahir el govern espanyol a la pregunta formulada pel grup popular. El projecte es durà a terme amb la col·laboració de la companyia Air Europa.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és verificar l'eficàcia de sistemes com el que es posarà a prova a Menorca, l'agilitat que proporcionarien en el procés d'identificació i accés dels passatgers a les zones d'embarcament, així com la seva possible implantació en els aeroports de la xarxa d'Aena.

El sistema biomètric de reconeixement facial, al qual voluntàriament se sotmetran els viatgers que vulguin, permetrà millorar el procés, perquè evitaria l'obligació de mostrar els documents necessaris en els diferents controls de l'aeroport i permetria accedir automàticament mitjançant la captació de les dades biomètriques. La prova no eximirà els usuaris de dur damunt la documentació acreditativa.

stats