Aeroport
Societat 22/12/2022

Cancel·lacions multitudinàries de vols per Nadal

Prop de 80 viatges programats per a aquest dijous i divendres s'han suspès

ARA Balears
2 min
Les empreses critiquen Aena per tancar les portes a la cogestió de Son Sant Joan

PalmaLes Balears viuran un Nadal ple de vagues aèries en aerolínies espanyoles, entre elles Vueling i Air Nostrum, i l'impacte directe de problemes en els serveis de duanes del Regne Unit, que paralitzaran els aeroports britànics els dies 23, 28, 29 i 30 d'aquest mes.

Comencen les vagues programades per a aquest Nadal en diferents línies aèries. El sindicat Stavla de Vueling ha convocat vaga tots els divendres, diumenges, dilluns i festius de l'1 de novembre al 31 de gener així com els festius i els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, per exigir una actualització salarial del 13,4% per al 2022. Per part seva, l'aerolínia Air Nostrum ha cancel·lat 78 vols programats per a aquest dijous i divendres, al voltant del 20% dels previstos, a causa de la vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla. D'aquests, 24 afecten aeroports de les Balears i alguns són interilles.

Air Nostrum ha informat que els viatgers afectats per aquestes cancel·lacions podran optar pel reemborsament dels bitllets o la reubicació en vols alternatius. La companyia publicarà a la fi d'aquesta setmana els vols cancel·lats per les aturades de la setmana vinent, que seran els dies 26, 27, 29 i 30 de desembre.

Per als dies 2 i 3 de gener també hi ha convocades dues noves jornades de vaga. Per part seva, Vueling també ha assegurat que "garanteix tota la seva operativa durant el període nadalenc", entre el 19 de desembre i el 8 de gener, malgrat la vaga de tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla.

L'aerolínia preveu que "tots els vols ja programats i a la venda operin segons el que es preveu" i ha afegit que s'han cancel·lat de manera preventiva tots els vols que podrien estar afectats per l'aturada. L'empresa ha ofert amb antelació a tots els clients afectats pels vols cancel·lats alternatives per poder fer el viatge.

stats