Societat 06/07/2023

Aena recorre contra la denegació de l'autorització administrativa per al parc fotovoltaic de Son Bonet

Dimarts passat el BOIB va publicar la resolució de la Conselleria de Transició Energètica que denegava a Aena el permís del projecte

ARA Balears
1 min
Plaques solars

PalmaAena ha recorregut davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) contra la resolució del Govern que denega l'autorització administrativa per al parc fotovoltaic de Son Bonet, segons ha recollit Europa Press. Cal recordar que el BOIB va publicar dimarts passat la resolució de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica que denegava a Aena l'autorització administrativa del projecte, argumentant la caducitat dels permisos d'accés i connexió de la instal·lació. Això no obstant, des d'Aena han defensat que la caducitat d'aquests permisos s'ha produït per la "manca d'acreditació" de la fita relativa a l'obtenció de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). Aquesta normativa, ha assenyalat, estableix diferents fites administratives, amb terminis concrets, que han de complir-se per a la posada en marxa dels projectes fotovoltaics.

En aquest sentit, l'entitat ha assegurat que aquesta manca d'acreditació es deu a l'incompliment per part del Govern, a través de la Comissió de Medi Ambient, de la seva obligació de resoldre expressament i en termini la DIA del projecte.

"Aena ha complert diligentment i en termini cada un dels tràmits administratius i requisits que la Comissió de Medi Ambient ha fet en la tramitació del projecte fotovoltaic", ha assenyalat l'empresa, que també ha explicat que han traslladat la seva "disconformitat" amb la resolució i que estan analitzant les properes actuacions per al desenvolupament efectiu del projecte. A més, han assegurat que no s'ha rebut notificació oficial de la resolució de la Conselleria.

D'altra banda, des de l'entitat pública han insistit que la parcel·la és propietat seva i que sempre han mantingut la voluntat de conservar la cessió d'una part del solar per a l'ús dels veïns.

stats