Leslie ha arribat debilitat a les Illes Balears

La tempesta ha fet encallar un veler davant la costa del Gas, a Palma

Leslie ha arribat a les Illes Balears però no com huracà, sinó com a tempesta. Segons les dades de l'Aemet, les pluges d'aquest vespre han afectat, sobretot, la zona de Santanyí i hi ha deixat un total de 20 litres per metre quadrat. Un registre molt similar al d'Andratx, Escorca i Banyalbufar. Tot i això, les conseqüències d'aquesta tempesta no han deixat danys de rellevància.

Però si una imatge curiosa. Les fortes ratxes de vent i la pluja han provocat que un veler hagi embarrancat davant la costa del Gas, a Palma. Els dos homes que hi havia a dins no han sofert cap mal, ara els serveis d'emergències s'estan encarregant de desencallar-lo. 

En relació amb aquesta situació, la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha demanat precaució, que la gent estigui molt atenta i que actuï amb precaució i que quedi a casa, si no  és  necessari sortir.

Cicló Leslie

També a Catalunya estan sota avís per l'arribada del cicló posttropical Leslie, que ja ha descarregat fortes pluges a Tarragona.  Les restes de l'huracà Leslie, juntament amb un front atlàntic, han entrat pel sud-oest "i escombraran Catalunya en direcció nord-est", ha explicat el conseller Buch, que recomana "seguir l'estat de la meteorologia abans de sortir a la carretera".

Així mateix, Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses. El Leslie ja ha entrat a Catalunya pel sud i ha afectat les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, han caigut prop de 30 litres en mitja hora en punts del Priorat, com Falset o Torroja, 26,3 litres a Blancafort (Conca de Barberà) i 20,7 a Prades (Baix Camp). A la ciutat de Tarragona plou amb força i la precipitació, que va acompanyada de tempesta, es desplaça ara cap a la zona de Barcelona.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF