Societat 19/08/2015

La policia adverteix sobre una nova estafa a WhatsApp que promet vals de Mercadona per realitzar una enquesta

Els agents expliquen que els estafadors busquen aconseguir dades dels ciutadans per subscriure'ls a un servei Premium

Europa Press
1 min

MadridLa Policia Nacional ha informat aquest dimecres sobre l'existència d'una nova estafa a WhatsApp que promet vals de descompte de 150 euros a Mercadona a tots aquells que realitzin una enquesta "falsa". A través d'aquest frau els estafadors aconsegueixen prou dades dels ciutadans que "piquin" per subscriure'ls a un compte Premium: "Una gran quantitat de diners", en paraules de la Policia Nacional a Facebook.

Segons els agents, els vals funcionen com un esquer perquè el ciutadà faciliti el seu nom i el seu número de mòbil al lloc web amb l'objectiu de rebre els cupons fraudulents, que mai arribaran a les seves mans. Els estafadors, un cop tenen aquestes dades, subscriuen els usuaris a un servei Premium amb el número de mòbil que ells mateixos els han facilitat. En aquest sentit, la policia adverteix a les xarxes socials: "No ho feu. És un virus"

A més, els agents també han fet una crida als seus comptes de Facebook i Twitter perquè els usuaris de la xarxa comparteixin el desmentiment oficial de Mercadona, on la cadena de supermercats informa els clients sobre el frau: "Mercadona no organitza cap tipus de promoció i/o sorteig, ni regala vals de compra". Al missatge, la cadena assegura així mateix que s'està fent servir la imatge de Mercadona sense autorització de l'empresa i explica que "procedirà a exercir les accions oportunes en defensa" dels seus interessos.

stats