La UIB obre l'edifici Ca ses Llúcies com a centre d'innovació

Serà la seu de programes relacionats amb la formació, l'orientació, el desenvolupament, l'edificació i la tecnologia

La UIB ha conclòs el projecte de rehabilitació constructiva i energètica de l'edifici de Ca ses Llúcies, un antic habitatge de construcció tradicional situat a l'extrem est del campus. L'edifici i el seu entorn més proper seran un exemple d'espai sostenible, intel·ligent i saludable, en el marc del programa d'innovació de la UIB, anomenat SmartUIB.

Finançat amb fons europeus, l'edifici es transformarà ara en un centre d'innovació que pretén posar el focus en aquells temes relacionats amb la formació, l'orientació, el desenvolupament, l'edificació, la tecnologia i la innovació. Per complir aquesta missió, posa a disposició de la societat tot un seguit d'activitats que comprenen conèixer el projecte Ca ses Llúcies, un laboratori multidisciplinari i un espai habilitat per fer-hi xerrades, cursos, seminaris i jornades de temàtica lligada als objectius de l'SmartUIB.

El nou centre es preveu que tingui un impacte positiu en la comunitat universitària i en la societat des de diferents vessants: des de la innovació i la transferència a la demostració, passant per la pedagogia professional i social. L'obertura de Ca ses Llúcies permet a la Universitat disposar d'una infraestructura per millorar la innovació en el camp de la sostenibilitat en la construcció i augmentar el patrimoni.

El 26 de novembre de 2015, la UIB i la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme signaren un conveni instrumental de subvenció entre la Comunitat Autònoma de les Balears i la UIB per crear el centre SmartUIB a l'edifici Ca ses Llúcies, cofinançat amb fons Feder, programa operatiu 2014-2020, amb un pressupost de 540.000 euros.

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF