La UE intercepta productes falsificats per valor de 1.000 milions el 2012

Alguns dels béns més falsificats van ser cigarrets, roba, joguines, perfums i medicaments

La Unió Europa va interceptar 40 milions de productes falsificats per valor de 1.000 milions d'euros a les seves fronteres, segons ha anunciat aquest dilluns la Comissió Europea (CE).

En concret, el 31% dels béns falsificats són cigarrets. Altres productes sospitosos de violar els drets de propietat intel·lectual el 2012 eren ampolles, làmpades, pega, piles i detergent (12%), així com material d'embalatge (10%). La roba (8,5%), les joguines (4,10%) i els perfums i cosmètics (3,6%) són altres dels articles més populars entre els falsificadors.

La majoria dels productes –el 70%– es van transportar per servei postal o mitjançant serveis de transport urgent. El 23% eren medicaments, dins dels quals la pastilla viagra va ser la més falsificada. També es van recollir analgèsics, antidepressius i tractaments contra el càncer. Només un 18% dels productes es van traslladar per transport aeri.

La Xina continua sent el país que lidera les exportacions de béns falsificats, amb un 64,51% dels articles piratejats. El Marroc, però, destaca com a falsificador de productes alimentaris.

Pel que fa al 2011, les xifres s'han reduït. Tanmateix, l'executiu comunitari ha advertit que el valor de la mercaderia interceptada "continua sent alt".


EDICIÓ PAPER 18/08/2018

Consultar aquesta edició en PDF