Trenta alumnes treballadors comencen a fer feina a l'Ajuntament de Palma amb un conveni amb el SOIB

També han contractat vuit professionals. Els 38 d'avui se sumen a les 57 persones de Visibles i 45 de Joves qualificats que treballen actualment a l'Ajuntament mitjançant programes del SOIB

Un total de 30 alumnes treballadors han començat aquest dijous a treballar a l'Ajuntament de Palma gràcies als programes  Servei d'Ocupació de les Illes Balears  30 i  Servei d'Ocupació de les Illes Balears  Jove Formació i Ocupació.

La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, i el director del  SOIB , Pere Torrens, han donat la benvinguda oficial als treballadors a la sala de plens.

En concret, els programes que han començat avui són Palma Xapa i Mecànica III, del programa  SOIB  30 Formació i Ocupació; Palma  Micromachine  III, del programa  SOIB  30 Formació i Ocupació, i Palma Web II, del programa  SOIB   Jove  Formació i Ocupació.

Mitjançant aquests programes,  PalmaActiva  ha contractat 30 alumnes treballadors i 8 professionals. Aquestes 38 persones se sumaran a les 57 persones de Visibles i 45 de Joves qualificats que treballen actualment a l'Ajuntament mitjançant programes del  SOIB  (140 contractats en total).

Els programes tenen una durada de  nou mesos i els alumnes treballadors tenen un contracte de formació i aprenentatge.  SOIB  30 i  SOIB   Jove  combinen formació i experiència pràctica amb l'objectiu de millorar les competències professionals de les persones participants.

Adrover ha agraït al  SOIB  que engeguin aquest tipus de programes d'inserció laboral, gràcies als quals en l'actualitat 140 persones treballen a l'Ajuntament.

La també presidenta de  PalmaActiva  ha animat els alumnes a aprofitar aquesta oportunitat: "Gràcies a aquests programes, al final tots guanyam: vosaltres, per la vostra experiència personal i professional, però també hi guanyen l'Ajuntament i la ciutat".

Per la seva banda, el director del  SOIB  ha afirmat que participar en aquests programes "pot canviar la vida: el 78% de les persones que hi varen participar el 2015 treballen de manera fixa".

Aquests programes es realitzen en col·laboració amb l'EMT- Regidoria  de Mobilitat, la Policia Local- Regidoria  de Seguretat Ciutadana i l' IMI-Regidoria  d'Economia, Hisenda i Innovació.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF