Tenc un mòbil beneit que utilitz quan necessit desconnectar

La setmana de Josep de Luis

El despertador em sona cada dia a les 6 h. Em despert, però no m’aixec. Des del llit, mir les xarxes socials, els diaris, etc. Em pos al dia i després, ja sí, berén, em prepar i intent ser al despatx cap a les 7.30 h. Dilluns, que és festiu, faré de pare responsable i em quedaré amb el fill petit, que té dos anys, perquè és Sant Vicenç de Muro, la meva dona és murera i ho anirà a celebrar. Encara no sé que farem, ho negociaré amb ell.

Dimarts és Sant Jordi, i tenc el dia bastant carregat de feina al despatx. Miraré de fer una volta per Inca pel matí, perquè no crec que pugui anar fins a Palma. Tenc reunions al despatx de tot l’horabaixa fins al vespre. Com que venim de totes les festes, i justament cau en laborable, el jet lag és complicat. És clar, regalaré rosa i llibre, però encara no sé quin, solc improvitzar. A mi també me’n regalaran, però jo no me’n compraré cap. No és una excepció, per a mi, això de comprar llibres, en compr molts. No soc dels que espera a Sant Jordi.

Dimecres hauré de baixar a Palma, perquè a les 10 h tenc una entrevista a IB3 Ràdio. A l’horabaixa tenc l’aniversari d’un nebot, i al vespre, el lliurament d’honor i distincions del Consell Insular, on vaig en representació de l’Obra Cultural. Aquest acte m’impedeix anar a una reunió que tenim a les 19 h de la xarxa territorial de l’Obra a Inca, però segurament sí que aniré a la que hi ha dijous també al vespre a Manacor. Abans d’això, dijous tenc feina de despatx tot el dia i al vespre, a les 23 h, agaf el ferri amb el cotxe cap a Barcelona, perquè divendres tenc un acte a Perpinyà: el sopar de Sant Jordi d’Òmnim Cultural Catalunya Nord. Dormiré a Perpinyà i per al dissabte encara no tenc cap altre pla, però segurament farem una volta per allà i anirem a veure el palau dels Reis de Mallorca. Després, baixaré tranquilament cap a Barcelona, perquè dissabte al vespre torn a embarcar en el ferri de tornada cap a l’illa.

Generalment, no solc tenir caps de setmana tranquils, perquè sempre hi sol haver actes d’Obra Cultural, sobretot per Mallorca. Aquesta setmana, els dies que soc a Mallorca intentaré dinar a casa, perquè tenc els meus fills grans -jo estic separat del meu primer matrimoni- i sempre intent que mengem junts, encara que no sempre ho puc aconseguir.

He de confessar una cosa. Tenc dos telèfons, l’intel·ligent i el beneit. Quan vull desconnectar deix l’intel·ligent en mode avió al despatx i m’enduc el beneit. Aquest té un mecanisme, que no sé com funciona, amb el qual només em poden trucar quatre o cinc números que tenc habilitats. El faig servir en moments en què estic amb la família, o quan agaf un llibre... perquè al final un s’acaba adonant que no hi ha res tan urgent que no pugui esperar 24 hores. De llibres, ara estic amb un que es diu Llibertat d’expressió. Una immersió ràpida, de Joaquín Urías, i amb La cosina gran, de Laura Gost.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF