IB-Salut internalitzarà els 130 treballadors dels serveis no clínics de la concessionària de Son Espases

L'acord forma part de les negociacions per fer gratuït el pàrquing de l'hospital

El Govern preveu que IB-Salut internalitzi els 130 treballadors dels serveis no clínics de la concessionària de l'Hospital Universitari Son Espases. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui ha explicat que l'acord forma part de les negociacions per fer gratuït el pàrquing de Son Espases i Can Misses.

Gómez ha declarat que dimarts que ve s'aprovarà la llei que permetrà la gratuïtat de l'aparcament i que en un màxim de sis mesos es podria fer oficial l'acord amb la concessionària. No obstant això, no ha volgut avançar les xifres dels costs que suposarà perquè "podria perjudicar les negociacions".

A més, la consellera ha manifestat que les negociacions "van per bon camí" i que "mai no s'han aturat", però que no pot fixar cap data fins que no s'aprovi la llei. "És fonamental dotar de seguretat jurídica i d'interès general la proposició de gratuïtat perquè les negociacions es puguin dur a terme amb èxit", ha destacat Gómez.

Per altra banda, des del Govern han assegurat que confien que l'ampliació de les 500 places de pàrquing de Son Espases es podran començar a utilitzar de manera gratuïta a partir de gener. També han exposat que és "necessari i fonamental" augmentar el percentatge d'usuaris que utilitzen el transport públic per arribar a l'hospital, que en aquests moments tan sols és del 24%.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF