El col·legi de sa Pobla, Son Basca, no falla mai a l'Hora del Codi

Aquesta setmana torna a participar d'aquesta iniciativa internacional, que apropa als infants el pensament computacional

Aquesta setmana, com des de fa quatre anys, el CEIP Son Basca de sa Pobla, juntament amb l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes, organitza un seguit d'activitats, tallers i xerrades emmarcades en la setmana de l'Hora del Codi, un esdeveniment d'àmbit mundial que es fa cada any per desembre en el qual participen milers de centres educatius d'arreu del món.

L'objectiu és fer atractiu el pensament computacional per arribar als més joves. Aquesta competència representa un ingredient vital de l'aprenentatge de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques. "En poques paraules, el pensament computacional reflecteix la sistematització de la manera com les persones resolem problemes utilitzant la nostra creativitat", explica Albert Palou, enginyer i pare implicat en aquesta iniciativa. Palou destaca que és important que els joves amb el llenguatge de programació puguin ser usuaris actius i no passius".

El fil conductor d'enguany és el canvi climàtic. En cada edició s'ha cercat una temàtica diferent per treballar la computació. "Com la tecnologia ens pot ajudar amb aquesta problemàtica", assenyala Palou. En edicions passades varen ser la realitat augmentada o virtual, el món de l'aeronàutica i l'espai.

Un grup de mares i pares tornarà a dinamitzar durant una setmana un seguit d'activitats i tallers per als més petits d'Infantil fins als darrers cicles de Primària. Contacontes sobre robots, tallers de coets i d'impressores 3D i també una xerrada a càrrec de Gabriel Jordà, membre de l'Imedea, qui parlarà sobre la pujada del nivell de la mar.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF