Desmantellada la banda que més droga de disseny movia a Mallorca

L'operació s'ha centrat en el tràfic de drogues de disseny a la Part Forana

Tres homes de 29, 40 i 56 anys i una dona de 52 han estat detinguts per tràfic de drogues després de vuit mesos d'investigació. Aquesta banda és la que més droga de disseny movia a Mallorca.  L'operació, denominada Klein, és el resultat d'una investigació que va començar el desembre de l'any passat, quan agents del Grup Segon d'Estupefaents varen saber que un grup de joves distribuïa aquest tipus de narcòtics dins locals d'oci nocturn i ambient juvenil, i que la persona que subministrava la droga era un dels detinguts.

La Policia Nacional ha explicat que l'home de 40 anys, fins fa poc en llibertat provisional, és una persona molt coneguda en les esferes policials, ja que el cercaven per narcotràfic. Ha afegit que aquest home duia el control d'aquest negoci de tràfic de drogues, muntat pel seu germà, qui a causa de la pressió judicial i policial va abandonar l'illa fa uns mesos.

La Policia Nacional tenia coneixement de l'augment del consum de drogues de disseny entre joves, sobretot èxtasi, per la qual cosa va iniciar una investigació en la qual va comprovar que el principal investigat i el seu entorn mantenien una incessant activitat en la distribució d'èxtasi i altres drogues de disseny.

Després de moltes hores de vigilància i seguiments al principal sospitós, resident a Inca, els agents a càrrec del cas varen determinar que acudia de manera periòdica a un domicili de Muro, on vivien els seus sogres i un cunyat. 

Així, i una vegada que els investigadors varen tenir la certesa que utilitzaven aquest habitatge per guardar-hi el gruix de la droga, es va sol·licitar autorització judicial per a realitzar-hi una entrada i ecorcoll. Divendres passat, els agents varen dur a terme un operatiu en el qual varen detenir quatre persones i es varen confiscar 4.000 comprimits d'èxtasi, dos quilos de sulfat d'amfetamina (speed) que estaven ocults en el congelador i material per a l'adulteració i manipulació de la droga, a més de balances i altres estris per distribuir-la i vendre-la. Està previst que els detinguts passin a disposició judicial en les pròximes hores.

La Policia Nacional ha apuntat que des de fa diversos mesos es detecta una remuntada en el consum i la comercialització de tota mena de drogues de síntesi en llocs d'oci juvenil de l'illa, i hi ha indicadors que s'accentua en els períodes vacacionals.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF