Personal sanitari i usuaris de residències seran els primers a vacunar-se de la grip

Salut espera arribar al 75% de la població vulnerable vacunada en aquesta campanya, encara que en l'anterior no es va arribar al 50%

Els professionals de l'àmbit sanitari, els usuaris de residències i els treballadors d'aquests centres seran els primers a vacunar-se de la grip, a partir del 13 d'octubre. Enguany, la Conselleria ha comprat les vacunes habituals, unes 180.000, a les quals s'ha de sumar la compra extra de 32.240 unitats més, que el Ministeri de Salut ha adquirit.

La directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, ha dit que esperen arribar a vacunar el 75% de la població vulnerable, que engloba els majors de 60 anys, les dones embarassades i els personal sanitari. En la campanya anterior, no es va arribar al 50%, però "per primera vegada vàrem poder revertir la corba de descens dels anys anteriors", ha explicat.

Font ha remarcat la importància de la vacunació sobretot en les persones que tenen més risc de poder contagiar altres vulnerables, com és el cas dels professionals dels hospitals i centres sanitaris. "Hem fet un esforç molt elevat per aconseguir les vacunes de la grip, perquè no n'hi ha prou per vacunar tota la població mundial", ha reblat la directora general.

Calculen que es podran vacunar aquestes setmanes unes 5.000 persones usuàries de residències i uns 10.000 professionals de la Salut. Per la seva banda, Javier Arranz ha remarcat que, "si estam vacunats, tenim poca probabilitat de tenir la grip, i és més fàcil distingir els símptomes del covid-19, cosa que ens permet destriar millor".

Les Balears sumen 16 nous brots de covid-19 en una setmana

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF