La comunitat xinesa contracta Pep Suasi per inaugurar la fira de l'any nou diumenge a Pere Garau

Actuarà a les 10 h en el ball del drac i dels lleons

El cantant i artista Pep Suasi ha estat contractat per l'Associació Xinesa de les Illes Balears (Achinib) per inaugurar la fira de l'any nou xinès, que tindrà lloc aquest diumenge a Pere Garau, de 10 h a 19 h. Ho va confirmar el president de l'entitat, el jove de 29 anys Fang Ji, després d'arribar a un acord amb el cantant, que delectarà el públic amb tres temes: 'Imagine', de The Beatles; 'Que tinguem sort', de Lluís Llach, i una peça de Fora des Sembrat, la mítica banda de la qual Suasi és i ha estat vocal. 

L'objectiu d'aquesta acció és, segons Fang Ji, "connectar la música i la cultura mallorquina i la cançó catalana i internacional amb la cultura xinesa, i mostrar als nostres veïns mallorquins que estimam la seva música".

Achinib va destacar l'any passat pel ball del drac xinès, Pep, amb el Drac de Na Coca durant les festes de Sant Sebastià, una setmana abans de l'any nou xinès del 2016. També va inaugurar a final de l'any passat una agència de viatges amb lleons ballant amb música de xeremiers. A més, el cartell d'enguany és un drac portat per siurells que menja ensaïmada. Segons Fang Ji, "totes aquestes accions van encaminades a fusionar Mallorca i la Xina, cosa que ja succeí fa més de 1.000 anys, quan passava per aquí la ruta de la seda".

 

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF