Palma prohibirà el lloguer turístic en els pisos plurifamiliars a la zonificació

El mandat aprovat en el ple del darrer mes de juliol, un acord presentat per la federació de veïnats de Palma, serà el punt de partida de la zonificació 

El director d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Biel Horrach, reconeix que el punt de partida per a la zonificació del lloguer turístic a Palma serà l'acord aprovat en ple del passat mes de juliol que demanava la prohibició d'aquesta pràctica en els habitatges plurifamiliars. És a dir, Palma proihibirà el lloguer turístic a pisos. 

De moment, s'està fent feina per tenir la zonificació abans que acabi el termini "treballam per establir indicadors objectius perquè és fonamental que la zonficiació es pugui defensar jurídicament", ha declara Horrach. L'ajuntament està definint el model turístic dels propers anys.

Són declaracions fetes després que la federació de veïnats, juntament amb les organitzacions Ciutat per qui l'habita, Terraferia i el Gob hagin presentat un manifest perquè no s'aprovi ni una plaça turística més a Palma. Durant l'acte han recordat que l'acord a ple encara no s'ha posat en pràctica i que si no es compleix durant els fets a fiscalia. 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF