Palma acollirà el segon campionat del món de pa amb oli

La participació és gratuïta, però només s'hi poden inscriure restaurants

AgenciaCom, amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, ha organitzat el II Campionat del món de pa amb oli. El principal objectiu de l'esdeveniment és fomentar aquest plat típic de les Illes, tan senzill i a la vegada tan elaborat. Aquest campionat estarà emmarcat dins la II edició de la Fira del pa amb oli, que se celebrarà del 28 de febrer a l'1 de març a la Feixina de Palma, amb motiu de la Diada de les Illes Balears.

El II Campionat del món de pa amb oli tindrà dues fases: la prèvia i la final. Per a la fase prèvia es farà una competició a Mallorca, una a Menorca, una a les Pitiüses, i una d'àmbit internacional, que es durà a terme a Mallorca, on es triarà el millor pa amb oli de cada una d'aquestes categories. La fase prèvia tindrà lloc la setmana del 17 al 23 de febrer, i els guanyadors de la fase prèvia es donaran a conèixer el divendres 21 de febrer.

D'altra banda, la fase final del II Campionat del món de pa amb oli es farà a Mallorca durant la Fira del pa amb oli, que s'organitza en el marc dels esdeveniments del Dia de les Illes Balears i, concretament, de la Mostra de les Illes Balears. Així, dia 28 de febrer els guanyadors de la fase prèvia competiran per escollir 'El millor pa amb oli del món'. El campió es donarà a conèixer el mateix dia de la fase final.

Els principals requisits a l'hora de confeccionar el pa amb oli són el pa de pagès i l'oli. A més, serà obligatori servir el pa amb oli en un plat de 20 cm de diàmetre i les llesques de pa no poden ser més grans que el plat. El jurat del II Campionat del món del pa amb oli estarà format per cuiners i experts gastronòmics de les nostres illes.

El guanyador d''El millor pa amb oli del món' i els finalistes podran vendre el seu pa amb oli a un preu marcat per l'organització durant els tres dies de la Fira del pa amb oli.

La participació en el II Campionat del món del pa amb oli és gratuïta i podran participar-hi tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, a més de restaurants de tot el món, que vulguin confeccionar 'El millor pa amb oli de món'.

Els participants interessats només han d'enviar un e-mail a inscripcions@agenciacom.com indicant que volen participar en el campionat i amb les seves dades (nom, llinatges, restaurant amb el qual hi participa, telèfon i e-mail de contacte).

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF