El PP insisteix en la retirada de la llei agrària i ataca Unió de Pagesos

El president del PP, Biel Company, va assegurar dimarts que el seu partit està “totalment del costat de les organitzacions professionals agràries” que demanen la retirada de la llei agrària

El president del PP, Biel Company, va assegurar dimarts que el seu partit està “totalment del costat de les organitzacions professionals agràries” que demanen la retirada de la llei agrària. El líder conservador es referia a un manifest signat per Asaja Balears -presidida pel germà de Company-, l’Associació d’Empresaris d’Explotacions Agràries de Menorca i l’Associació Agrícola i Ramadera de Menorca i UPA. En el text, aquestes entitats manifestaven un “profund desacord amb gran part del text” de la llei i en demanaven la retirada, perquè “lesiona greument i sense motiu els drets dels agricultors i afecta de manera molt important la viabilitat de l’activitat agrària a les Illes Balears”.

Company, però, no només es va referir a les associacions del món agrari que demanen la retirada del projecte de llei, sinó també a les que no ho fan. Segons el president del PP , les organitzacions “que encara dubten” s’han de plantejar si “defensen els interessos dels pagesos o defensen que els arribin doblers a l’organització” en forma de subvenció. Amb aquestes paraules, Company es referia a la principal organització agrària de les Balears a més d’Asaja, Unió de Pagesos, que no s’ha adherit al manifest i que ha estat menys crític amb el projecte de llei agrària.

Unió de Pagesos respon

Ahir, el secretari general d’Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, va lamentar “l’atac sense precedents” del president del PP a l’entitat. Davant aquest atac, Ordines va recordar que “ hooligans com el senyor Bauzá ja en vàrem tenir i només faltaria que Company fes els mateixos desastres que ja va fer ell”. A més, el secretari general va recordar que Unió de Pagesos és “molt plural” i que té entre els seus membres simpatitzants de tots els partits, també del PP.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF