Nou anys de presó per violar i maltractar la seva al·lota a Llucmajor

La defensa de l'acusat i la Fiscalia han arribat a un acord de conformitat 

Un jove de 28 anys ha acceptat aquest dimecres una condemna de nou anys de presó per violar i maltractar la seva parella a Llucmajor, a més d'una ordre d'allunyament de 21 anys. La defensa de l'acusat i la Fiscalia han arribat a un acord de conformitat, pel qual s'han reduït les penes que se li demanaven. Inicialment, l'acusació pública reclamava una condemna de 34 anys de presó. 

A més de la pena de presó, les parts han acordat una ordre d'allunyament a favor de la víctima durant 21 anys, la mesura de llibertat vigilada durant sis anys quan surti de la presó, una pena de 80 dies de treballs en benefici de la comunitat, prohibició de tinença d'armes dos anys i una indemnització de 6.750 euros per les lesions i els danys morals per a la víctima.

Els fets van tenir lloc a Llucmajor l'any 2018, quan mantenia una relació sentimental amb la víctima i ambdós convivien al mateix domicili des d'abril. Un dia que van anar a la platja, el jove va creure que l'al·lota havia mirat un altre home i li va dir que "la castigaria i que era la seva esclava". 

Així, l'home va obligar la dona, amb amenaces contra la seva integritat física, a mantenir relacions sexuals mentre li deia coses com "ets una puta" o "en el fons t'agrada". L'endemà la dona va intentar sortir del domicili, però ell no li va deixar fer-ho. Va tornar a forçar-la a mantenir relacions sexuals propinant-li cops a la cara i a les extremitats, copejant-li el cap contra la paret i agafant-la pel coll. A més, li va tapar la boca amb cinta adhesiva.

Segons el relat acceptat per les parts, l'home va utilitzar diferents objectes per penetrar-la vaginalment. Quan ell va anar a dutxar-se, ella va aconseguir escapar-se, coberta únicament amb una tovallola, i va ser auxiliada per un veí. S'han apreciat agreujants de gènere i de parentiu, i també de reincidència, perquè l'acusat ja va ser condemnat per un delicte de lesions.

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF